Božično novoletni koncert in šolski bazar

Bil je torek, 16. december 2014, in »novinarke« smo se odpravile proti šoli. Ob vstopu v šolo smo najprej opazile lepe okraske, ki so krasili šolo.

IMG_0127IMG_0128

Odšle smo do stojnic, na katerih so devetošolci prodajali izdelke, ki smo jih izdelali učenci. Ta stojnica se imenuje bazar. Na bazarju so ponujali zelo lepe in zanimive izdelke, ki so obiskovalcem dali vedeti, da smo se učenci zelo potrudili. Nudili so obeske, piškote, nogavice, voščilnice, vazice, skodelice z jelenčki, ogrlice, podloge za krožnik, sveče … Ves denar, ki ga so ga na ta dan prislužili, pa gre v šolski sklad in je namenjen učencem iz socialno ogroženih družin.

IMG_0137IMG_0135 IMG_0134 - kopijaIMG_0137

Učiteljski pevski zbor je že pridno vadil in dvorana se je začela polniti. V ozračju se je čutila vznemirjenost. Postajalo je vse bolj razburljivo. Učenki, ki sta vodili prireditev, sta začeli s kratkim govorom. Učenke 7. in 8. razredov so zaplesale in to je bil šele začetek! Nato je na oder prišel učiteljski pevski zbor Mavrica, ki nas je popeljal v praznični svet in nas tako s petjem kot tudi z razpoloženjem naravnost očaral.

IMG_0154IMG_0158

Nato je na oder prišel šolski mladinski pevski zbor pod vodstvom Mojce Čebulj in z učiteljskim pevskim zborom zapel prečudovito pesem. Za njim pa so oder zasedle mlajše pevke šolskega pevskega zbora. Nekateri v dvorani so bili med nastopom tako navdušeni, da so zraven celo zaplesali.

IMG_0165

Petošolki, ki sta povezovali prireditev, pa sta nam zapeli pesem z naslovom Vse, kar si želim za božič. Kmalu pa se nam je pridružil tudi Božiček z željo, da bi se naučil nekaj plesnih korakov naših mlajših plesalk in seveda so mu jih z velikim navdušenjem pokazale, zraven pa mu je malce pomagala tudi učiteljica glasbene umetnosti Mojca Čebulj. Čisto na koncu prireditve pa nam je sedmošolec prikazal nekaj korakov in obratov break dancea.

 IMG_0170

Besedilo in fotografije: Maja Bertalanič, Tia Koselj, Janja Šabić, 8. c