Kinološki krožek

V letošnjem šolskem letu se učenci 4., 5. in 6. razreda enkrat mesečno zberejo pri kinološkem krožku.

DSC_0015 (2)

FOTO: Janka Bergel Pogačnik

Oktobra so do poligona Kinološkega društva Fido na Hrušici peljali zlato prinašalko Honey.

DSC_0022

FOTO: Janka Bergel Pogačnik

DSC_0023

FOTO: Janka Bergel Pogačnik

Na šolskem dvorišču so učenci psičko spoznali, se pogovorili o tem, kako postopati do psa. Med potjo so si mladi kinologi izmenjavali izkušnje, pogovarjali o potrebah psov, skrbi zanje in vzgoji. Ugotovili so, da vsak pes za svoje zdravje potrebuje tri stvari: gibanje, vzgojo in pripadnost.

DSC_0021

FOTO: Janka Bergel Pogačnik

Na poligonu jim je Honey pokazala, kaj se je naučila v pasji šoli in kaj vse se bo še morala naučiti, da bo postala Tačka pomagačka. Učenci so bili navdušeni in upajo, da bo spomladi s svojo vodnico učiteljico Janko naredila vse potrebne izpite, da se jim bo naslednje šolsko leto pridružila tudi pri njihovem pouku. Mladi kinologi bodo vse šolsko leto spremljali njeno pasje napredovanje.

Ker zimske razmere ne bodo dopuščale izvajanja krožka na prostem, v kinološkem krožku načrtujejo predstavitev dveh jeseniških psarn in obisk veterinarja. Strokovnjaki o reji, vzgoji in zdravju psov bodo gotovo zanimiva popestritev.

Spomladi pa bo zopet čas za dolge pasje sprehode na Hrušico, izmenjavo izkušenj inseveda preverjanje, kako gre naši pasji učenki Honey, bodoči Tački pomagački.

Učiteljica Janka Bergel Pogačnik