HURA, PONOVNO SKUPAJ V ŠOLI!

Drage učenke in dragi učenci!

Nestrpno smo čakali dan, ko bomo spet vsi skupaj napolnili prostore prenovljene šole. Upali smo, da bo to še v letošnjem šolskem letu, in veseli smo, da se v naslednjem tednu ponovno srečamo.

Danes smo vašim staršem oz. skrbnikom preko elektronske pošte in eAsistenta poslali obvestilo z natačnimi navodili o izvedbi pouka v prihodnjih dneh. Skupaj z njimi ga preberite, na tej strani pa vam podajamo nekaj glavnih smernic ob vračanju v šolo.

1. V šolo prihajate med 8. in 8.15. Če se le da, učenci v šolo pridite peš ali s kolesom.

2. Bodite pozorni na varnostno razdaljo od 1,5 m do 2 m ter higieno rok in kašlja.

3. Do matičnih učilnic boste šli obuti. Tam se boste preobuli v copate in s poukom pričeli ob 8.20. NE POZABITE NA COPATE! Garderobnih omaric ne boste uporabljali.

4. Pouk bo potekal po urniku, ki je veljal pred zaprtjem šol. Obveznih in neobveznih izbirnih predmetov ne bomo izvajali (izjema je nemščina), prav tako smo zaključili z izvajanjem interesnih dejavnosti in šolskim pevskim zborom.

5. Matičnih učilnic ne zapuščate niti v času odmorov in malice. Na stranišče hodite po potrebi in posamično.

6. Malica bo potekala v matičnih učilnicah. Malico bo kuhinjsko osebje priepeljalo do učilnice, delil vam jo bo učitelj. Pred jedjo boste razkužili mize in si umili roke.

7. Priporočamo vam, da si pogosto umivate roke z vodo in milom.

8. Ure športne vzgoje bodo ob lepem vremenu potekale na prostem, sicer pa v telovadnici z upoštevanjem vseh ukrepov. Na dan športne vzgoje imejte s seboj dodatno kratko majico.

9. Starejši od 12. leta ne pozabite na zaščitno masko, šal ali ruto (le ob vstopu v šolo in pri hoji po hodnikih, v učilnicah nošenje mask ni potrebno).

10. Na kosilo boste šli v spremstvu učitelja. V jedilnici upoštevajte talne oznake in sedežni red. Po jedi takoj zapustite prostore šole.

Verjamom, da bomo z upoštevanjem teh glavnih smernic preživeli prijetne dneve v šoli in letošnje šolsko leto kljub nepričakovnim razmeram uspešno zaključili.